2012. március 19., hétfő

Sörfesztivál, és ami velejár…;)

A tegnapi napunk is többnyire pihenéssel - punnyadással telt… Be volt tervezve egy kis állatkertezés, de ez meghiúsult. Viszont az esti, késő délutáni programunk minden nemű kételyünket eloszlatott afelől, hogy haszontalanul töltöttük a napunkat. Hiszen este elmentünk a Starkbierfest nevezetű eseményre, ami mint a neve is mutatja egy jó „kis” német SÖRFESZTIVÁL! 
Én sörimádó révén nagyon megörültem ennek. Gyorsan főztünk egy kis leves, hogy azért mégse üres hassal induljunk el, majd nekivágtunk az útnak, ami azért nem volt olyan nagy. Gyorsan oda is értünk, egy jelképes belépőt kellett fizetni. Bent egy nagy terem fogadott tele bajor népviseletes (kevésbé józan/részeg) emberrel. Üvöltött az élőzene és mindenkinek a kezében egy MAß (1 l) sör volt. A hangulat kézzel fogható volt, mint a videó is mutatja:
Miután nem kevés pénzért én is rendeltem magamnak egy maß barna sört, ami különleges volt, mert csak ebben a böjti időszakban lehet ilyet inni. A legenda szerint a papok, azért főzték ezt az erős sört, hogy legyen valami „örömük” a böjti időszakban.


Akkora buli volt, hogy az (lufi) unikornisok is plafont fogtak  illetve elszálltak a sok sörtől :D
Szóval viszonylag gyorsan legurítottuk a sörünket, mivel mindig felcsendült egy-egy koccintós dal, amire „kötelező” volt inni. Majd az 1 liter sör után kicsit bódultan indultunk haza, ne ijedjen meg senki visszataláltunk a koliba! Az éjszaka már kevésbé volt nagy buli, mert a söröcske nem nagyon akart velem maradni… De hát így jár, aki egy levessel indul el sörfesztiválozni. :)
Ma pedig elég borús napra ébredtünk, egész nap esett az eső, így kénytelenek voltunk itt maradni a koliban (nem hoztam magammal esernyőt). Ma főzőcskéztünk, ez sült illetve főtt ki belőle:


Bárhogyan is néz ki, fincsi volt! :P
Holnap pedig kezdődik már az iskola… rögtön be a mélyvízbe, pszichológia órával kezdünk fél 9-kor!
Még jelentkezem!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése